A háló sűrűsége nem sokat zavar, sőt poncsó esetén nehezebben gabalyodsz bele... Ja, csak ne piros hálót szerezz... Max nem lyukanként, hanem minden 3-4-ik Lyukba kötsz.... Ha kilátszik a háló...Jajj mi lesz? Általában ződ.
_________________ Az idő a legjobb tanítómester, csak az a baj hogy minden tanítványát megöli...
Igazán nem Ghillie ruhát akarok, hanem Ponchot. és ezmiatt kell a nagyobb háló. ha rávarrnám a BDU-ra akkor elég lenne darabokban is. De így egyben kell.
Rowen! esetleg bolt címet tudsz nekem mondani? pécsi vagyok, de msot nem ugrik így be nekem, hogy elyik boltról lenne szó, pedig éltem Pesten
Sziasztok! szeretném a segítségetek kérni! Hol lehet olyan háló anyagot kapni ami 2,5x2,5 cmes háló közzel van, vagy 3x3-as. Ghillie-hez kellene,d e sehol sem találok ilyen hálót. mindenhol 10x10-est lehet kapni. Várom válaszotok. Előre is köszönöm! Ha van más ötletetek is, pl horgászoktól, vagy akármi, azt is szívesen fogadom üdv.: M
_________________ "Football, Basketball, need van ball! Airsoft need's two"
Szvsz nagyon badasszül meg űbernindzsán néz ki. Azthiszem gearsoc fórumon láttam egy fekete mellényt OD Krylonnal festve, megkopva, érdemes utánanézni.
Krylon megfogja a cordurát, de ahol gyűrődik az anyag ott hamar le fog kopni. A vékony festékréteg rugalmasabb így kevésbé pereg le, de az is kopni fog egy idő után, ami nem feltétlenül baj mert szabálytalanul fog kopni.
Én fekete tárzsebet nyomattam át egy leheletnyi OD Krylonnal. Simán jó színe lett, kép nincs mert azóta elváltak útjaink. Mosással én speciel nem kísérleteznék, hipóval meg végképp nem. Bár kicsit kopott, de így még bedesszebbül nézett ki.
Mosást azért így is kevésbé fogja tolerálni, a textilfestéket sajnos hamar kiereszti az anyag még alacsony hőfokon is. Műszálas anyagokra is vannak textilfestékek, csak keresgélni kell, de azért csodákat hosszú távon nem kell várni egyiktől sem. Fekete cuccot újrafesteni azért necces, mert a cordura nemannyira fogja bírni a hipót, a bevonatolás majdnem biztos hogy gyengülni fog, hamarabb kikopik, bár ha jól rémlik magát a nylont nem lenne szabad megölni egyből a hipónak.
A használati utasítás szerint poliamidot fogja a poliésztert nem. A sót és ecetet hova és mikor tanácsokat egy "művész"lánykától kaptam azzal hogy enélkül nem fogja normálisan megfogni. Feketét is azért adtam hozzá mert neten írták hogy zölden fogja meg a műszálas dolgokat. Mindenesetre bevált Képek max csak részletekről, de később csinálok párat.
A só és az ecet ha minden igaz a festék megtapadását segítik elő de a részleteket nem ismerem mert mint írtam csak hallottam hogy így kell.
használati szerint a feketét előbb színteleníteni kell, erre van is valami speckó cucc vagy hipó. Aztán megint az a kérdés hogy hogy hat ez a cordurára. Ami biztos hogy a tesztalany az eredeti DuPont 1000d és nem kínai cucc.
_________________ "Nagy emberek az ötleteikről, átlagemberek magukról, a kis emberek másokról beszélnek" A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bishop1 szomb. máj. 12, 2012 1:20 pm-kor.
Csatlakozott: kedd okt. 16, 2007 11:40 am Hozzászólások: 5024 Tartózkodási hely: Szigetszentmiklós - Budapest
Hozzászólás témája: Re: Ruházat, bakancs Elküldve: szomb. máj. 12, 2012 12:52 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Most meglepődtem. Mindig úgy tudtam, hogy műszálat nem fog a ruhafesték. Hasznos infó, köszi!
Ha már ruhafestős infó, munkásőr ruhát (az a kapucnis kabátos szürke cucc), sárga festékkel lehet OD-ra változtatni. Nagyon nindzsa, oroszos ruhává válik így.
Hozzászólás témája: Re: Ruházat, bakancs Elküldve: szomb. máj. 12, 2012 12:28 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Néhány tipp cordura cuccok festéséhez: OD félére szerettem volna festeni egy DDPM mellényt. (sikerült is) Festék: Ibéria zöld és fekete. Mosógépben használható, nem kell mást tenni mint betömni a festendő cuccot a dobba, egy fél pohár sót meg 3-4 deci ecetet beönteni mellé és elindítani egy 90 fokos mosást. Minden doboz 2 tasakot tartalmaz ugyanabból a színből, ezekből két zöldet és egy feketét egy pohár forró vízben elkevertem és mikor már volt bőven víz a dobban a mosópor adagolón át beöntöttem. Mikor öblíteni kezd megint egy pohár ecet a mosópor adagolón át. Ha lement a program vízszintesen lefektetve kell szárítani.
A dolog bevált, eredmény: Egy az ODnél picit erősebb "haragosabb" zöld árnyalat. Ami érdekes hogy maga a mellény majdnem teljesen sötétzöld lett, a kiegészítők eredeti mintája viszont látszik, két zöld árnyalatban.
_________________ "Nagy emberek az ötleteikről, átlagemberek magukról, a kis emberek másokról beszélnek"
Hozzászólás témája: Re: Ruházat, bakancs Elküldve: szomb. máj. 12, 2012 12:21 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Címet, linket aggggyá!....
Egyébként emlékeim szerint ACU és a WL passzolt, amennyire passzolhatott.
_________________ Not all war wounds are visible... Manly men wear woodland. A fájdalom az, amikor a gyengeség elhagyja a tested. D.I.D. > Devils In Drab? > Dissociative identity disorder (Disszociatív személyiségzavar)
Sziasztok! Megtudná mondani valaki, hogy a helikon-tex színei mennyire követik az eredetieket pl. MARPAT esetében? Nyílt a kerületünkben egy katonai bót, kényelmesebb lenne itt vásárolni, mint rendelgetni, meg legalább próbálni is tudok.
SWAT jellegű bevetési bakancsom volt. A terepen kibírta 1,5 évig. Aztán kényszerből bevittem a céghez, fél év alatt szétszakadt. Kár volt érte.
Bakancsokat találsz már 12eHUF -tól...csak ügyesen kell keresni. Első körben javasolnám a military boltokat. Aztán a pénztárcád úgyis behatárolja, hogy mit vehetsz meg magadnak. Ha itt a fórumon kérdezel, akkor szinte mindenki mást fog ajánlani, mert mindenkinek más összeg áll a rendelkezésére, vagy mások az igényei.
Kell időt áldozni rá, elmenni, kézbe venni, felpróbálni. Látatlanban ne rendelj bakancsot, korrektül be lehet szopódni a méretezéssel!
Köszönöm szépen a válaszodat! Elsősorban Softozni kéne hétvégén igen. meg hétvégéi kiruccanásokhoz. még annyi a kérdésem hogy milyen árban mozog egy nem ,,legalja kategória" bakancs. mondjuk amit itt mondtál a tiedről az engem meggyőzött hogy nyúzod meg minden és idézőjelben semmi baja. köszönöm!
Üdv! Nekem van egy, fél éve vettem, napi betonon használat mellett (minimum 7-8 km naponta) semmi baja nem volt, egészen múlt hétig, amikoris randomra elkezdett kilyukadni a jobb saroknál, szóval vihetem vissza, még van 2 hetem a garanciából. Ha nagyon-nagyon nem akarsz többet áldozni rá, hétvégi airsoftozásra szerintem simánjó egy ideig. Utcára viszont nem ajánlanám... Viszont nagyon kényelmes, nagyon jól szellőzik, dunábanmászkálás sem tudta átáztatni, impregnálóspray használata mellett. Ja és még azt hozzátenném, hogy jó minőségűnek titulált eredeti Dr. Martens bakancsot is cafatra szaggattam ennyi idő alatt, szóval azért nem vigyázok rá annyira.
Üdv.! A kérdésem a következő, hogy volt-e valakinek SWAT bakancsa? és hogy milyen tapasztalatai vannak a bakanccsal kapcsolatban? válaszotokat előre is köszönöm! Üdv. MrSxB.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.