nekem volt olyan eset, mi is ezt az eljárást alkalmaztuk,vártunk is egy napot a második rendeléssel, de Csengék ugyanúgy berakták egy csomagba a kettőt
Ugyanabban a HK-i shopban veszek 1 AEG-et és kb 7 akkut. Visszaolvasva a korábbiak alapján jól gondolom, hogy érdemes külön postáztatnom az akkukat az AEG-től, mert egy csomagban biztos a vám a puskára és akkukra, külön meg az akkuk kikerül(het)ik a vámot?
Csak azért kérdezem mert ha jól látom Bécsben található, vagyis nem messze a hátártól, ami beszerzési szempontokat nézve nem is olyan rossz, gondolva pl. csoportos kiruccanásokra?
Na szép... Köszi a válaszokat! Azért remélem, hogy ha únión belülről rendelem nincs külön áfa meg vám... ? De nagyobb gondom, hogy európai boltban eddig nem láttam ezt a modellt. Persze lehet hogy csak nem futottam össze eddig a megfelelő bolttal.
Akkor új kérdés: Látott már valaki ICS L85A2-t EU-n belüli boltban? És ha igen, tudna róla linket dobni?
Akkor rá kell számolnod a vámot, ami olyan 3-4%-a az árnak.
3,2%. De csak 150 ajrós érték felett vetik ki. Addig "csak" áfát kell fizetni.
Joseph820925 írta:
Aztán ha bejön az országba ugyebár adót is kell utána fizetni, ami 27-28%.
27%. Áfának hívják.
És amit kihagytál: a postának is kell eljárási díjat (vagy mifenének hívják) fizetni. Régen volt már, de 1.000 Ft körüli összeg rémlik.
Tehát legrosszabb esetben az érték 30(,2)%-át, plusz egy ezrest még rá kell fizetni a cuccra. ( Érdemes elgondolkodni EU-n belüli boltból történő rendelésen.)
Ha külföldről rendelsz először is az árhoz hozzáadod a szállítási költséget, azt megadják az adott oldalon. Akkor rá kell számolnod a vámot, ami olyan 3-4%-a az árnak. Aztán ha bejön az országba ugyebár adót is kell utána fizetni, ami 27-28%. Nagyjából ezzel az árral számolj!
Mikor még az euró volt annyi mint most a dollár személyesen jártunk náluk párszor. Nagyon szimpatikus csapat. Segítőkészek mindent letapperálhattunk náluk és a kérdésekre is szívesen válaszoltak (angolul). Volt pár csomagos megrendelésünk is, minden időben, pontosan megjött tőlük.
_________________ "Az adrenalin bennem van, úgy kitépem, hogy egyből lövök..."
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.