Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:51 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Rílsztílen azzal lehet váltani pump action/semi auto között. Az AS változaton csak dísz.
De tényleg vótmá
_________________ "Kell egy lábujj? Én szerzek. Hidd el, megvan a módja. Jobb, ha nem tudod, mi az. Ma délutánra szerzek neked egy lábujjat. Körömlakkal."
Csatlakozott: szomb. aug. 11, 2007 1:43 pm Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:36 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Séfbá írta:
Így elsőre valamit javasoltok?
Ne valami tépőzáras zsebből próbáld meg kihalászni a Shelleket, hanem vegyél valami övre,mellényre, tusra tehető shelltartót. Baromi szar guberálni a zsebben értük és figyelni arra, hogy a többit véletlenül ki ne rángasd közben. ( az üreseknek meg egy tárdobáló van az övemen, így nekem elég gyorsan megy a tárcsere )
Amúgy a shotgunom az egyik leggyakrabban használt fegyverem. CQB-ra már szinte csak azzal megyek. Hamar meg lehet vele tanulni, hogy vaktában nem pocsékoljuk a BB-t.
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: szomb. jan. 23, 2010 11:03 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Nem rossz az a szóráskép, csak nagy
_________________ Nem az a fontos kinek van igaza, hanem hogy mi az igazság. Az olcsó ár fölött érzett öröm hamar elszáll, de a silány munka eredménye sokáig kísért.
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: pén. jan. 22, 2010 4:49 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
maczko-ricsi írta:
az akkor lehet ha 0,12 es BB vel használod vagy valami gáz van a fegyverrel mert amit Hitman leírt az fedi a valóságot nekem is kb ez a szóráskép szerintem is a 0,25 ös BB a tuti a shotinak
Huszas Blastert, meg "vegyi gyümit" nyomok bele. Abban vannak a betárazott, de ki nem lőtt BB-k vegyesen. Lehet hogy azért szar a szóráskép...
_________________ Használt fém AK-k 40.000.- felett. Bravó! Irány a bolt!
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: pén. jan. 22, 2010 4:38 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Andrei írta:
Az 56-nak 10 méteren a szórásképe kb 20-50 centiméter...
hali
az akkor lehet ha 0,12 es BB vel használod vagy valami gáz van a fegyverrel mert amit Hitman leírt az fedi a valóságot nekem is kb ez a szóráskép szerintem is a 0,25 ös BB a tuti a shotinak
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: pén. jan. 22, 2010 4:26 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Ritkán lövök vele 25 méterre. Rendszerint a Braunnál használom, ott már olyan szinten "zsúfolt" (nem rosz értelemben!) a pálya, hogy lassan tíz méter távot is találni kell tudni, de otthon a hétvégén mindenképp kipróbálom világosban! Tavaly elvittük a KV. IV-re Hatvanba, ott a kis épületekben jószolgálatot tett, de a moziban a nagyteremben már bajban volt a shotisunk! Behatolásnál ugyan kellett neki a fedezettűz míg felskerázott egy bejáratig, de onnantól kezdve csak újságot olvastak a többiek a rajban, ő meg lazán dolgozott! Pestszentimrén hasonló volt a helyzet, kint futkosni meg bemenni szar vele, de bent az ellenfélnek
Innét vannak a tapasztalatok.
Csatlakozott: pén. dec. 30, 2005 12:55 pm Hozzászólások: 3273 Tartózkodási hely: Hell of War
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: pén. jan. 22, 2010 4:09 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
én csak a Benelli elrendezésével nem voltam kibékülve, volt a hosszú, rövid és pisztolymarkolatos is... ez a skagen által Kaszástól szerzett, állítható hop-up-os acél/műanyag isten a besimuló 14 BB-s tárral viszont zseniális... elsőrendű járőrfegyver...
...Az 56-nak 10 méteren a szórásképe kb 20-50 centiméter...
Ha így van, akkor ott valami gebasz lészen! Nem mondom, hogy precíziós szerkezet, de az enyém ennél jobb lőképet produkál.
17.5 méterről (pontosan kimért távolság, ilyen hosszú a melóhelyen az udvar) 0.25-ös Bioval BB-vel egy tenyérnyi helyen csapódik be mind a 3 lövedék. 25 méteren (ez csak becsült távolság) még bőven egy mellalakon belül vannak a becsapódó BB-k, bár ilyen távolságnál néha előfordul, hogy egy-egy lövedék kalandos útra indul (kb. mint gólyafos a levegőben).
Abban viszont a legmesszebbmenőkig egyet értek, hogy gyökeresen más játékstílust igényel ezen fegyverek használata. A múltkor hi-capes AEG-ek ellen játszottunk shotgunokkal épületben, s mit ne mondjak kibírtam röhögés nélkül! Egyszerűen kipengettek, igaz néhányan az egyeslövést úgy valósították meg, hogy az gyengébb sorozatnak is bevált volna. Ebben az esetben komoly hátrányban voltunk. Ugyanakkor Laccus zombis játékán csak beleküldtem az "oszladozó" tömegbe két-három lövést, és mindjárt abba maradt a hörgés! A másik dolog ami miatt imádom, hogy gyakran jó szolgálatot tehet, mint utolsó "védelmi vonal"! Lemerül az akksi az AEG-ben? Nincs kölcsön vagy tartalék fegyver? Előbújtatod nagypapát, és még mindig játékban maradhat az ember, max nem én adom a fedezőtüzet. L.A.R.P. játéknál is ideális, ha szabályok korlátozzák az AEG-ek használatát. Ilyenkor masszívan übereli a gázos pisztolyokat tűzerőben, igaz a relatíve nagy méret okán másképp kell vele mozogni. Viszont a multi shot rendszer előnye, hogy kapáslövésnél csak "ráböksz" vele a gengsztára, és egy BB-t csak eltalálja, még akkor is ha nem volt idő gondosan rendezni az irányzékokat. A Sebbi által már megénekelt "rapid fire" üzemmódban pedig egyenesen gyilkos a kicsike!
Végül a legfontosabb előnye az ára! Tíz-egynéhány ezer forintért beszerezhető, s ha veszel még egyet alkatrésznek, még mindig csak egy görbe hétvége anyagi vonzatánál tartasz, cserébe viszont jó ideig hű társad lesz egy ilyen háromcsövű szörnyeteg!
Miért van az hogy mindneki adja el az M56-osokat? valami hiba a felszínre került? vagy csak kíváncsiak voltak a népek?
Nekem egy éve van M56A-m! Tavaly február elején kezdődött a pályafutása a CQB-s játékaimon. Rengetegen játszottak vele a Braunnál is még a nagy "Shotgun láz" előtt. Aki elkérte kipróbálásra, annak - miután megvette a sajátját - gyakorlatilag a mai napig megvan! Volt viszonyítási alapja az AEG-hez képest, és nem nyúlt bele olyan fegyver vásárlásába, amire lehet hogy rá sem érez. Egy év alatt sikerült "kinyírni" vele egy 3000-es Blastert (heti egy szerda). Persze ez nem mondható mennyiségnek, de legalább megtanultam a közelharcot, a türelmes helyzetfelmérést, meg a bevitt BB beosztását! Ez a puska azoknak nem való, akik nem szeretnek fésztufész az elsősorban testközelben harcolni, vagy a golyózápor közepén futkosni. Talán ez lehet az oka hogy inkább eladják, talán az, hogy az AEG még mindíg hatékonyabb terepen, két épület között, vagy egy hoszabb folyosón. Sok fegyvert ugye nem akasztgathatsz magdra, ezért egy "vegyes" pályán döntened kell mit cipelj! Az 56-nak 10 méteren a szórásképe kb 20-50 centiméter ami nagyon jó a három BB-nek, de a fölött már kell dolgozni vele rendesen, ezért jobb döntés terepen az AEG. Úgy gondolom, hogy abban az esetben ha sokat CQB-zol akkor érdemes shotit tartanod, de ha inkább olyan játékon vagy ahol van épület de vannak távolságok is, ott jobb az AEG. Abban az esetben ha pedig szeretnél szelektáni, nyilván hamarabb adod el a shotit, mint a büszkeségedet, a főfegyveredet, amibe esetenként még plusz összegeket tettél bele, tehát az AEG-et.
Összegezve én úgy érzem hogy egy év után még remekül működik és megbízható, tízből kilencnél fordul elő valami apró hiba, de az általában orvosolható!
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: pén. jan. 01, 2010 7:34 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Sziasztok! Mostanában gondolkodtam azon hogy bekéne szerezzek egy shotit régen volt egy DE M56A shotim, de megváltam töle.... most olyan fegyvert keresek aminek olyasmi a markolata mint a Cybergun m500 asnak, és shell kell hozzá van ilyen shoti egyentalán mer nem igazán találtam eddig!?
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: szer. dec. 30, 2009 1:31 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Csinalt mar valaki a shotijara puskatust? Ugy ertem rendes tusat, nem pisztolymatkolatost. Erdekelne hogy lehetne egy ilyet osszehozni illetve valami tippet hol lehet beszerezni rendes tust hozza. Neztem ebayen de a tobbseg nem szallit eu-ba meg nem is olcso hozza, valami olcsobb alternativa van-e? Koszi
Hozzászólás témája: Re: Shotgunok és akik mögötte vannak Elküldve: csüt. dec. 24, 2009 3:19 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Csokáv: persze a rojtolódást megoldottam horogvarrással, elvileg tartós...Bár a rövidebb pántnál nehezebb volt az anyag miatt. (a kép nem mostani, azóta dolgoztam rajta)
500 Ft az ötszáz forint Unatkoztam, ezért csináltam, nem gondoltam, hogy így fog sikerülni (legalábbis nekem tetszik) .
Szíjat egyelőre feleslegesnek láttam elkészíteni, mert kevés a shellem hozzá , de ha lesz elég, akkor abba is belevágok.
(köszönöm a honlaplátogatást és a feedback-eket)
Mindenkinek Békés, Boldog Karácsonyt és Örömökben gazdag boldog Újévet kívánok a FAMAT nevében.
_________________ F.A.M.A.T. {AK-47 TACTICAL, MP5K-PDW, DE M56A, WALTHER P99, MP5A4}
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.