Ksznjk FreePrivacyPolicy!
SoftAir.hu
Airsoft fórum
KERESÉS
Vezérlőpult
Konverter
Cikkek

Taglista
Csoportok
GyIK
MASZ 2015
Fórumszabályok
Webmail
JÁTÉK NAPTÁR
Pontos idő: hétf. máj. 16, 2022 7:12 pm

Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
Szerző PM
Admin
Avatar

Csatlakozott: szer. jún. 30, 2004 4:37 pm
Hozzászólások: 3831
Tartózkodási hely: budai elit... :))))))
HozzászólásHozzászólás témája: Borderwar 7 - 2015.
HozzászólásElküldve: szomb. máj. 02, 2015 5:00 pm
HozzászólásMutasd csak ezt az üzenetet
 
A Border War széria 7. része (The Skylance) 2015. április 24-26. között került megrendezésre, idén utoljára a korábbiakban már megismert területen (MGRS 33U VR; Bělá pod Bezdězem település külterülete). A felállás is a szokásos volt: civil LARP játékosok; két zsoldos/PMC csoport; csempészek/gerillák és persze a kormányerők (TF – Task Force). A játékosok összlétszáma bőven 3.000 felett volt, közel negyven országból, vegyes hozzáállással – a lazulás dominált sajnos. Péntek délutántól szombat reggelig például nem volt bázis és HQ őrség, mert nem találtak hozzá összesen két szakaszt – szánalom.

Idén 1Lt-ként voltam kint, ez ipari mennyiségű briefing-debriefing-et és bal fülzsibbadást eredményezett a non-stop, többnyire értelmetlen rádiózás kapcsán. A HQ-t alig, a kapcsolatunkat egyáltalán nem értük el rádión, amit személyesen sikerült kicsikarni, abból gazdálkodhattunk. Mivel jellemzően jobban képben voltunk az aktuális helyzettel, mint a parancsnokság (lévén leszedtük a többi egységtől a status reportokat), így sok újat nem tudtak mondani – jellemzően ők örültek a mi infóinknak. Jellemző, hogy medic lapot sem tudtak adni, mivel épp elfogyott és kimentek fénymásolni…

Idén a civilek egy ázsiai falut jelenítettek meg, a jó adottságokkal bíró gésától a bordélyon át a szentélyig és fogadóig, beleértve egy tetováló szalont is. Az állatvilágot egy tucat malac és néhány panda képviselte. A feladatok között többek között a késdobálás, trükkös kötélhúzás, shinai párbaj, kalligráfia, helyi gyógyászat alapjai, áldozatbemutatás szerepelt. Az angollal (a játék közös nyelve) nehézkesen boldogultak, nem mindenki értette, de alapvetően nem jelentett gondot a kommunikáció velük. A játék elején igen jó viszonyt alakítottunk ki velük, gyakorlatilag minden LARP küldetést teljesítettünk az első két órában. A továbbiakban baráti volt a viszony a falusiak és a G század között, leszámítva egy apróbb incidenst, amit egy igen nyomatékosra sikerült „emlékeztető” simított el.

A két zsoldos csoportból a TF bázishoz közelebb táborozó X csapattal hamar megtaláltuk a közös hangot, Despy fel is matricázta a szakaszparancsnokaikat illetve a járművüket – ez egyet jelentett azzal, hogy a továbbiakban nem lehettek velünk ellenségesek. Sajnos –tudtommal- ez a trükk nem sikerült az Y csapat vezetőivel, velük hallgatólagosan működtünk együtt, de mindkét oldal high ready-ben figyelte az eseményeket. Különösebben nem zavartuk egymás köreit.

A TF többi egysége és a falusiak illetve a zsoldosok között folyamatosak voltak a súrlódások, nyílt harcok.

Gerillák – őket hagytam a végére, lévén velük volt messze a legkevesebb lehetőségünk találkozni. A G adta a TF oldal ~ 15 százalékát (4 szakasz, összesen 120+ fő, a németekről /G-4/ nincsen használható infóm) és egyetlen egyszer sem kaptunk lehetőséget a kifejezett és nyomatékos kéréseink ellenére sem arra, hogy a század elhagyja a bázis környékét. Az összes ilyen kimozdulás saját szakállra ment, a kifejezetten ellentétes utasításokat lazán kezelve. Mivel a terület cca. tizedét járhattuk be, igazából esélyünk sem volt komolyabban belefolyni az eseményekbe. Az egyetlen komolyabb összecsapást a falutól néhány száz méterre sikerült kiprovokálnunk, vasárnap késő délelőtt, ekkor nagyjából 3-4x túlerőt húztunk magunkra (itt 2-300 emberről és 2 juggerről beszélünk két saját szakasz ellenében) és komoly fejtörést okoztunk a gerilláknak jó ideig. Támogatást a folyamatos kéréseim ellenére sem kaptunk, még ammobox formájában sem… A bázisuk helyét vasárnap délelőtt, a briefingen barchobázva tudtuk meg, akkor is csak hozzávetőlegesen.

Pár ember szorult orvosi ellátásra tőlünk, mindannyian kellemetlen, de könnyebb sérülésekel. A rendezvény alatt realizálódott, hogy a 30 centiméternyi mentesítés csak papíron történt meg sok helyen – 6 darab aknát találtunk, ebből 5 gyalogsági, 1 harckocsi akna volt. Ebből a harckocsi és az egyik gyalogsági biztosan éles, a maradék négy vélhetően éles volt. Személyi sérülés ezek miatt nem történt, annak ellenére, hogy a szervezők által EOD-ként aposztrofált fiatalember egy szanitéc volt, akinek annyi köze volt a robbanószerekhez, amennyi megmaradt neki az alapképzés tablóiból…

A TF oldalon megjelent emberekkel (G-1, G-2 és G-3) alapvetően elégedett vagyok, az általam tapasztalt vagy nálam jelzett problémákat / súrlódásokat rugalmasan kezelve el lehetett simítani. Az eligazításokon megbeszélteknek megfelelően számolni tudtam mindenkivel; ebben jelentős szerepe volt a szakaszparancsnokok (Despy, Braun és Victorinox) rátermettségének és problémamegoldó készségének. Ha érthetően el tudtam magyarázni, kitől mit várok, ők szó nélkül kitaposták az embereikből. Az elért eredmények rajtuk múltak – és gyakorlatilag minden feladatot messze az elvárások felett hoztunk. A mottónk simán lehetett volna: Bármikor, bárhová. Összesen 32, 55 kilométert mentünk.

A G-4 szakasz (a német srácok a juggerrel) gyakorlatilag voltak, de minek? A kommunikáció kimerült abban, hogy ha sikerült őket elérni, mindent megígértek és ebből semmit nem tartottak. Ők adták volna a G század negyedét és a mobil részét. Még a saját szakaszukon belül sem tudtak egymásról, Darky (a parancsnokuk) pedig teljesen alkalmatlan volt.

Három incidens történt az esemény alatt, egyrészt a Fox-3as fiatalokkal, akik rátámadtak Braunékra az északi kapunál, másrészt kétszer is a Zack-nak keresztelt jugger személyzetével. Mindhárom le lett jelentve, a protokollnak megfelelően.

Időrend és feladatok:
péntek 11:00 briefing
péntek 12:00 – 16:00 faluban barátok szerzése, személyes feladatok; PMC-kel barátkozás, matricázás
péntek 16:30 briefing
péntek 17:00 – 21:00 oilrig 22 & point 95
szombat 08:00 briefing
szombat 09:00 – 11:30 QRF; water buffalo – rice field – green road
szombat 12:00 – 18:00 bázisvédelem
szombat 12:15 briefing
szombat 17:15 briefing
szombat 18:00 – 21:30 old crossing & old trading road ambush
vasárnap 08:10 briefing
vasárnap 08:40 extra briefing (belefutottam a parancsnokba...)
vasárnap 08:45 falu – northern logging area – 58-as pont
_________________
“There is no hunting like the hunting of man, and those who have hunted armed men long enough and liked it, never care for anything else thereafter."
Skorpió Airsoft Csapat / Scorpions Airsoft Team - since 2004.

Vissza a tetejére
  Profil  
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Az oldal üzemeltetője az itt szervezett játékokért nem vállal felelősséget!
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség