Én is ugyanilyen fegyvert vette, szorozgattam, de rájöttem hogy sokkal jobb ha veszek egy normális töltőt. Az a 3ezer forint kb. nem fogja hanyattdönteni az embert. (de mint írtad ha kifogytál keretből akkor majd legközelebb az legyen szerintem az első dolog amit megveszel)
Üdv emberek, új Airsoftos lévén még csak most ismerkedek magával a témával, elég sokat vissza olvastam hogy ne érje szó a ház elejét, (vagy csak kicsit ) szóval vettem egy JG G36C fegyvert amiben egy 1100mAh Ni-MH aksi van, hozzá meg a gyári töltője, ami 250mA erősséggel tölt, akkor ahogy eddig ki bírtam filózni a hozzászólásokból 1.5 szorzóval számolva 6.6óráig kell töltenem hogy ideális legyen. A formázás téma, meg gondolom elég úgy ha szépen lemerül a fegyverben, majd 6.6óráig megy a töltőn, majd legközelebb megint ugyanez, ezt még egy párszor míg be nem járódik, ez stim? Javítsatok ki nyugodtan ha esetleg tévednék Tervbe van véve, jobb minőségi töltő, csak most egy kicsit kifutottam a keretből addig meg a gyárival kell gazdálkodnom. Minden segítségnek, válasznak, örülök és köszönök.
Már kérdeztem őket, csak abban az esetben tudják megcsinálni, ha a kábelek a hagyományos módon, forrasztva vannak. Ha a (újabb LIPO-knál gyakori) műanyag lapra gőzölt fémrétegbe vannak préselve a kábelek akkor nem tudják megcsinálni.
Tudnak,csak balanszer csati,meg szilikonos vezeték kell hozzá. Leforrasztja a cellákat és össze rakja neked. Az már más kérdés,hogy mennyiért és hogy hol...
_________________ Imádkozz és tartsd szárazon a puskaport!
És ha teszem azt veszek két 3 cellás lipo-t és mindkettőből levetetek egyet, akkor a felesleges cellákból tudnak modellboltos srácok egy harmadik akkut csinálni ?
Igaz ez nem a markolatba megy, hanem a gyári akku helyére, de tökéletesen belefér az MP5K-ba, és könnyedén átszerelhető 2 cellásra is, ha a 3 cella sok a fegyvernek.
Azt hiszem maczko-ricsi írta korábban hogy látott MP5Kba olyan módon szerelt lipo akksit, hogy az akksi az első markolatban volt. Erről tudnál valami konkrétabbat írni ricsi? (magában a markolatban volt az akksi vagy a belső cső körül rakták be valahogy?) Ha valaki tudna írni olyan lipo akksit el tudnék helyezni az első markolatban valamilyen módon, esetleg belső cső körül valahol azért hálás lennék, amiket én találtam mind túl nagyok, még faragással is
coolwater: Nálam mini type aksi méretei: 105x36x19 Most gyorsan tolómérővel mérve.
A LiPo aksik méretei mindenhol fel vannak tüntetve.
Ez a LiPo őr téma meg nem tudom. Én 2-3 játék után kihajítottam a fegyóból, 11.1V-os 1200mAh-s aksimat két játék alatt sem sikerült lemeríteni, ezek után fölöslegessé vált és csak a helyet foglalta.
Amúgy a fegyver, AKS-74, Guarder 100-as rugó 1100RPM
2200mAh 20c simán befért az M4 előagyba szétszedés nélkül, ha az LR300-ban tényleg több a hely, akkor lehet próbálkozni nagyobbal is. Méricskélj picit, a linkeken találsz pontos méreteket is.
_________________ :::::::: M4 Custom ::::::: KWA USP Compact NS2 ::::::::
Ugyanezt alkalmaztam anno az MP5K-ban, de ott ki sem szedtem a cellát csak átkötöttem a fegyverbe menő kábelt 2 cellára. Volt vagy 10 perces munka az egész.
stuckie írta:
Firefox 11.1V 1200 mAh akksi, kb. 25$, + kb. 800 ft a lekötés meg a balancer csati csere 2-esre. Ebből lett 7.4V 1200 mAh.
Megoldható. Ha forrasztva vannak a cellák, le lehet kötni egy cellát. Ha műanyagra préselt vezetékek vannak akkó nem. Syl-Káéknál pont a múlt héten csináltak meg nekem így, 2 db Firefox stick LIPO-t.
Kérdésem lenne,hogy megoldható-e valamilyen módon,hogy 11.1V-os LiPo akkut lebutítsak 7,4V-ra? Egyik haver AK típusú fegyójába kellene Stick akku,de a 11.1V nagy,és Stick LiPo akkuból nem találtunk mást,csak 11.1V-ba (aminek a mAh-ja is elég lenne,és a C értéke is).
Skaos: Nem, motoros hájkep, a sima az mán ölég vidéki. Amúgy megválaszolták már előttem a nagyobb kapacitású akksi előnyeit. Szóval adott mérethez viszonyítva célom a lehető legnagyobb kapacitás, 2500-3000 mah már elég, de ha nem horror áron van jobb is, akkor miért ne? Amúgy a puska profin össze van rakva, nem spóroltam a minőségen, és ezt az akksimra is ki akarom terjeszteni. Szóval ha valaki ismer ilyen tipusú lítiumos akksit, ne tartsa magában, köszi.
jól gondolod... nagyobb méret, nagyobb kapacitás, nagyobb indítóáram... és évente 2x kell költeni... tehát levetítve az elméleti 1000 ciklusra, 500 évig használhatod...
Nekem van nagy is kicsi is ... Azt tapasztaltam, hogy a naggyal sokkal gyorsabban indul egyes lövésnél. Nincs a nyávog-lő , nyávog-lő, hanem csak a lő van ! Egy szempillantás .... És hidegben is több szufla marad benne , bár lehet csak beképzelem magamnak ...
mennyit BB-t puffogtatsz el, hogy nem eleg az 1500as akksi? sose ertettem minek kell 5000mAh akksival rohangaszni, ha normalisan rendbe van rakva a puska akkor eleg egy kis akksi is, nekem 1100as 9.9v van a puskaban es egynapos jatekot vigan kibir egyeslovessel is akar, vagy hajkep locsolas?
Köszi a linkeket! skaos: Igen, hasonlóra, csak 2 cellásban, és kicsit combosabb paraméterekkel.
Roti: Hát ez a b megoldás lesz, ha nincs gyárilag megfelelő, egy ilyet fogok szétkapni, parasztba szigiszalival meghekkelem nunchaku styleba. Egyelőre türelemmel várok, hátha van még tapasztalat.
Én is kacsintgatok a lítiumos aksik felé, de ami térfogatra simán elférne, az meg az alakja miatt nem fér be lr300 markolatba(m4nél kicsitt nagyobb itt a hely). Tud valaki ajánlani olyan megbízható 7.4V-os min 20C-s és 2500mah (az se baj ha 3000 vagy afeletti), ami befér? A legjobb lenne ha a 2 cella különálló, a nikkel akksik pillangó, vagy nunchaku elrendezéséhez hasonlatos formájú lenne. Linkeltek itt egy videót, amiben egy lipót kínoznak. Az is 2 cellás különálló fóliázású, na ilyet vadászok, de még nem találtam sehol (a fent részletezett paraméterekkel).
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.