Csatlakozott: hétf. jan. 15, 2007 10:28 am Hozzászólások: 978 Tartózkodási hely: itt, ott, amott
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 11:00 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Holnap kiderül. MErt csinálok pont egyet 120-as tuningra! NEm mindegy ám hogy milyet fogsz ki. Volt már olyan a kezembe hogy annyira nem volt tömítettsége hogy akármit is csináltam vele akkor is szelelt a gyári cuccal. Szóval mákod volt alien, épp kifogtál egy normálisat.
Csatlakozott: hétf. jan. 15, 2007 10:28 am Hozzászólások: 978 Tartózkodási hely: itt, ott, amott
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 10:44 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
bankrablo írta:
460fps egy Guarder120-al is elérhető,
Igen!!!! Légyszi akkor csinálj már nekem egy M14-dmr-t 120-as rugóval 460fps-re.
Csináltam már egy pár db M14-et 10-as rugóval meg tuningal de 420-tól nem igazán tudtam többet kihozni. Akár milyen über cuccot is raktam bele. Wd, aki azért otthon van az M14 tuningban ő csinált nekem egy 460fps-es M14-et és abban is 140-es rugó volt. De te ezek szerint ügyesebb vagy.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 9:38 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Aeren írta:
G&P 7mm GB(+dugattyút) Prometheus nozzle, cylinder, cylinderfej és prec csö Guarder fogaskerék, hopup, infinity motor illetve egy 150-es rugó
Az fegyver az cyma vagy egyébb M14 ? Ha már ilyen drága alkatrészeket vettél akkor ne sajnáld a pénzt egy hozzáérőre mielőtt összetörik pár cucc. 460fps egy Guarder120-al is elérhető, 150es rugónál ha elől hátul csapágyazva és prec.cső akkor min: 520fps de akár 530+ fps http://www.blackwaterse.hu/images/rugotabla.jpg
_________________ Oculum pro oculo, dentem pro dente
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 8:23 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Aeren írta:
Van tippetek, hogy mivel lehet a gond?
Nekem van: a kitűzött 500FPS-sel Elégedj meg a 460FPS-el, és azzal, hogy nem kell minden játék után cserélned az alkatrészek felét. DMR-ként szerintem ennyinek elégnek kell lennie.
Ha jól tudom Írországban 360FPS a plafon. A SNIPEREKENEK IS! Érdemes elgondolkodni.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 5:48 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Hühh, látom épp jól időzítem a kérdést. Én is egy sniper fegyvert szeretnék M14-ből (igen, kompenzálni akarok vele meg ilyenek) és össze is szedtem hozzá a dolgokat, de sehogyan sem sikerül elérni a bűvös 500-at(amit célul tűztem ki). A következőket vettem bele: G&P 7mm GB(+dugattyút) Prometheus nozzle, cylinder, cylinderfej és prec csö Guarder fogaskerék, hopup, infinity motor illetve egy 150-es rugó 8,4V-os 400mAh-es aksi.
460-470 volt eddig a max, amit ki tudtam sajtolni belőle. Miután egy Guarderre cseréltem a dugattyút ez még 40-et esett is. Van tippetek, hogy mivel lehet a gond? Ha valamit kihagytam volna, szóljatok, mondom azt is.
Még1 kérdés: szerintetek a G&P GB a tartósabb, vagy a TM(M14-nél)?
_________________ Those, who fear the power of darkness, have never seen, what the light can do. - Selenia, dark angel -
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:37 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
A jg-vel tökéletesen egyetértek. Abban igazad van hgoy nemtudom mihez volt eddig közöd, és bár nem szedtem szét 100db fegyvert mint ahogy egy pár fórumozó itt, az eddigi tapasztalataim alapján a CA szintén csalódás volt, mint ahogy a g&g is. A shaoli "tung bao" motor többet tudott mint a G&G motor.
Egyébként Süti most megfogtál, mert nemtudok semmit válaszolni
psyhopatai : Nem mondtam hogy itt mekkora köcsögök az emberek. Viszont figyelmen kívül hagytam hogy csak egy bb a levegőben. Ami számomra valahogy, .... furcsa?
Nem értek vele egyet, de hát ez van.
bugyi : Nyilván, ha 60-80 méterig pontos a stukker, mire odaér a golyó , bemozdulgatnak az emberek. Nem nagypofájúságból, de ugrottam már el én is golyó elől. Ezt kéretik nem úgy venni hogy a kis köcsög nem adja be a találatot
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:19 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
device írta:
hadd lőjek már el 60-80 méter közé ha sniper vagyok, egyébként sok értelme nincs...
Ha nem találsz el semmit valóban nincs. Még ha halál pontos a fegyvered, lehet akkor sem találnál el semmit 60-80 méteren. Ja és majd mikor meglesz a 60-80 métered és azáltal már sniper leszel ugye... nah majd akkor majd... majd akkor... majd! Tőtök neked át a Hurtos Sanyibácsi Vermutjábó
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:10 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
@ Rocko
és még te beszélsz a két díbojsszal a hátad mögött?! ejj-ejj "bagoly mondja..", nem ismersz, nem tud(hat)od milyen gyártmányok voltak nálam (többek közt ca, g&g -azért az árért csalodás volt mindegyik) az hogy maradok a jg-mellett már az másik dolog, ár-érték arányába a mostani fejlesztések mellett feljött a jg..ennyi
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 12:44 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
device írta:
. Bár nemtudom hogy ti hogy vagytok vele, de az hogy mesterlövésszel csak egyes lövés van , nem jelenti hogy nem huzogathatom az egyes lövést tetszés szerinti gyorsasággal.
Látod, látod, fel vagy háborodva hogy itt mekkora köcsögök az emberek, de még a szabályokkal sem vagy tisztába. Az egyes lövés az nem azt jelenti hogy csinálsz egy sniper kategóriába eső AEG-et és akkor majd lövöd a csávót 1-es lövéésel mint az eszement. (ahogy neked tetszik gyorsasággal). Szabály szerint egyszerre csak egy bb lehet a levegőben. Az az, meglövöd és megvárod még becsapódik a bb, csak utána lősz újat. És nem pedig ahogy te írtad hogy ami az ujjadból kifér.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 12:25 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Süti írta:
hát őőő khömm 1:
Idézet:
a kínaiak olyan fegyvert adnak a kezedbe potom 35 ezerért hogy gyakorlatilag hozzá se kell nyúlnod
inkább igen is hogy hozzá kell nyúlni
Hát lehet hogy neked csak a g&g től kezdődika fegyver aztán határ a csillagos ég... azt már mondták páran hogy softairen védik a saját által súlyos százezrekért megvett márkáikat. nade mindegy is.
Idézet:
2:
Idézet:
nehéz bb nagyobb erővel messzebb repül alapon
nehezebb bb, nagyobb erővel közelebb repül ergo egységnyi erő+nehezebb bb= kisebb "hasznos", de pontosabb lőtáv
ha nagyobb erőt rakok a puskába, akkor ugyanakkora bb (mondjuk legyen huszas) instabil lesz, plusz a hopupot nem tudom ugyanolyan szép pályára belőni,és felmegy a fára. Ha nagyobb bb-t teszek bele, a megfelelő hopup hatást tudom kiváltani, továbbá jóval stabilabb lesz, illetve a szél se fújja el, és nem megy fel a fára.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 8:06 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Hmmm....
Ezek építő jellegű kritikák, köszönöm hogy ismét beírtatok olyanokat amiket vagy százszor kellett már beírnotok. Azt hiszem át kell formánom kicsit a sniperről való elgondolásomat.
szerk .: tipp : egyébként hogy miért van hogy mindenki überbrutál 500-600 fps körüli fegyvert szeretne építeni az talán azért van, mert az elsőgenerációs müanyag fegyverek után túl az óperencián a kínaiak olyan fegyvert adnak a kezedbe potom 35 ezerért hogy gyakorlatilag hozzá se kell nyúlnod , mert a masz szerint még pont használható aegként.
És valóban, az eredeti elgondolás az volt, hogy nehéz bb nagyobb erővel messzebb repül alapon, a lőtávot akarjuk (legalábbis mi akartuk) beérni. ennyi. de ez csak tipp.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 2:18 am Mutasd csak ezt az üzenetet
@device: Hát akkor ajánlom elolvasásra a Sniper FAQ-t és direkt nem linkelem be, mert csak ide már vagy 5ször belinkeltem. A lényegi rész, ami téged érdekelhet, ha jól emlékszem akkor benne van. Mégpedig az, hogy egy sniperrel sem fogsz messzebb lőni, mint egy "sima" airsoft puskával. Az, hogy képes 70m-en embert találni, nem azt fogja jelenteni, hogy a kezedbe veszed és játékon 65m-ről szeded a népet, hanem azt, hogy 35-45m-ről biztos találatod lesz. És még csak észre sem vesznek. Sőt esetleg nem is lősz. Tehát nem leszel kigyúrt állat, mert jó esetben kétszer ha felhúzod játékon. Mellesleg a lőtávról annyit, hogy pár napja, teljesen elszállt tömítésekkel 280FPS-sel springes "sniper-imitációs-puskával" cc.30m-re bőven mellalakon belül lőttem. Messzebbre nem akartam megpróbálni.
Lehet, hogy goromba és barátságtalan hirtelenjében a stílusom, de valahogy mostanában mindenki "az erős fegyver"re akar rágyúrni, hogy űbercsipa legyen. És mégis megpróbálok segíteni, nem értem miért. Ráadásul aki 600FPS-es puskáról kér tanácsot azt miért nem az "500FPS feletti blalblabla" topicban teszi, ahol valószínüleg kérdés nélkül is megkapná a választ. Nem mintha én itt űbernagy valaki lennék, de azért végig olvastam azokat a topikokat, ahol a kérdéseimre válasz lehetett, és tényleg volt. A 600as AEG is ezerszer kivesézett téma. A lőtáv-FPS "házasság" is milliószor ki lett beszélve. Az "erős fegyver" kontra élettartam probléma meg pláne. Minden tiszteletem a moderátoroknak, éppen ezért ha úgy érzik, akkor nyugodtan töröljék, szerkesszék a hozzászólásomból az ide nem illő részeket, de ez most kikivánkozott.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 2:04 am Mutasd csak ezt az üzenetet
device írta:
de az hogy mesterlövésszel csak egyes lövés van , nem jelenti hogy nem huzogathatom az egyes lövést tetszés szerinti gyorsasággal
egyszerre egy BB a levegoben
device írta:
szerk . : hopuppal kapcsolatban, jelenleg huzagolt csővel szeretnénk kisérletezni. irodalom azt írja a golyó méretének kb 8x kell legalább huzagolva a megfelelő hatáshoz. valakinek esetleg tapasztalata ezügyben?
errol kerdezd tanio kobat es azt, hogy mit er a huzagolas 350FPS felett
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 2:01 am Mutasd csak ezt az üzenetet
device írta:
...hadd lőjek már el 60-80 méter közé ha sniper vagyok...
Ha ez a cél, ki kell ábrándítsalak. Legalábbis eltalálni nem fogsz senkit olyan távon. Nem az fps-től lő messzire a fegyver, attól csak gyorsabban ér oda. De mivel az előttem szólók is ezt mondogatták, így én is hiába írom. A saját pénztárcádon kell megtapasztalni, és utána majd elhiszed. Huzagolt cső (tanio koba) gyenge fps-nél (300-350) hatásos, de nem jobb egy prec csőnél. Az irodalom alatt mit értesz? Éles fegyvereknél? AS-ben ugyebár rossz dolog lenne egy tengelyirányban (mármint a lővonal) forgó BB. Mondjuk szívesen megnéznék egy spirálban közlekedő lövést.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 1:45 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Nyilván nem a 600 fps mint szám adat a célkitűzés, hanem a minél hosszabb lőtáv. Bár nemtudom hogy ti hogy vagytok vele, de az hogy mesterlövésszel csak egyes lövés van , nem jelenti hogy nem huzogathatom az egyes lövést tetszés szerinti gyorsasággal. Azért akarok aegből snipert csinálni hogy ne legyek svájcinéger, mint atis a 600as mauserrel gyakorlatilag úgy húzta fel, hogy letámasztotta a földre a tust, és ránehezedett a felhúzó karra
De annak semmi értelmét nem látom, hogy megvegyek egy 440-460 ra tuningolt m14-et x-tízezerért , és lőjjek vele 30 centivel messzebbre mint egy tök alap dobozból kivett tactical AK. Ráadásul ugye egyeslövés only, mivel 430< .
Ha már lúd persze legyen kövér. hadd lőjek már el 60-80 méter közé ha sniper vagyok, egyébként sok értelme nincs, maradok az m4-nél.
Egyébként rendelsz airsoftmechanics.com fórumról cnc esztergált acél fogaskerekeket vagy helikál vagy sima verziót, ha azt elrágja a rugó,akkor minden tiszteletem az övé.
Amúgy ajánlom golyófosó kedvelők figyelmébe a dual-sector geart, ami ott olvasható. Gyakorlatilag dupláz, csak előfeszíteni kell, meg egy kis leleményesség
szerk . : hopuppal kapcsolatban, jelenleg huzagolt csővel szeretnénk kisérletezni. irodalom azt írja a golyó méretének kb 8x kell legalább huzagolva a megfelelő hatáshoz. valakinek esetleg tapasztalata ezügyben?
Csatlakozott: szomb. aug. 04, 2007 6:28 pm Hozzászólások: 669 Tartózkodási hely: Budapest
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 12:09 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Trasher-nek volt egy tesztje 550 és 600 fps-en azonos fegyverrel és az 550 fps hozott stabilabb eredményeket vsr rendszer mellett. Aegből m14 vagy rs svd ami a barátod lehet, alap belsővel, meg egy hozzáilló álcával. Nem véletlenül vannak ezek úgykitalálva ahogy...
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 12:00 am Mutasd csak ezt az üzenetet
600-as AEG? szerintem az AEG-ek nem erre vannak kitalálva... gázos mesterlövészek inkább. (pénz) Elvileg a Marui M14 hopup rendszer messze a legjobb, szóval ha mindenképpen mesterlövész AEG-et akarsz (bár szerintem DMR-t inkább lehet ezekből csinálni) akkor a v7-es - emtizennégy.
_________________ A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ger1 kedd feb. 09, 2010 12:06 am-kor.
Csatlakozott: szomb. feb. 18, 2006 3:02 pm Hozzászólások: 6454 Tartózkodási hely: Dark side of the Death Star
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: kedd feb. 09, 2010 12:00 am Mutasd csak ezt az üzenetet
1. Nem a csőtorkolati sebesség a legfontosabb, a nagy lőtávhoz megfelelő hop-up rendszer szükséges elsősorban 2. AEG-ből sosem lesz ütőképes mesterlövész fegyver! 3. A MASZ Fps táblázatában szereplő értékek nem célszámként kezelendőek! 4. ...
.... a többit nem írnám le ezredszerre, inkább javaslom olvass utána a témának! Többek között felesleges pénzkidobástól kímélheted meg magad így!
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 08, 2010 11:51 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Ahoj!
Tudna valaki esetleg választ adni nekem, hogy melyik az a sniper kategóriába tartozó fegyvertípus, amelyikből (furán megfogalmazva) a legkönnyebben lehetne kihozni a legtöbb FPS-t. Értelemszerűen a 600 a cél,mint megengedhető legtöbb, illetve minél nagyobb lőtáv. Springest nem akarok tuningolni (L96) mert mire az akkora rugót felhúzom addigra vagy lemegy a nap, vagy egy szezon után lenyomom a svájci négert.
600as AEG-be viszont akkor már infinite torq motor és fogaskerékszett kell, +4000-lipo, meg egy mosfet, hogy csak egyet engedjen lőni minden körülmény között.
Szóval az érdekelne melyik az a gearbox verzió, amiből ezt a legkönnyebben ki lehet hozni, azaz a tervezési hibák ki lettek küszöbölve. Eddig csak V2 és V3at vizslattam meg, a többivel nincs tapasztalatom.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 08, 2010 8:30 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Heló!A gb-je is fém. Módositott és hát igy egyedi ver3. Nekem 2db-hoz is volt szerencsém (vagy nem).Alapból 340 körül lőttek.Az enyémet "sokáig"(1.5 év) nyúztam ,rendbetétel után (hézagolás,zsirzás,o gyürű csere, stb) hiba nélkül!!A lőtáv,pontosság H-lenyomó,és egy jobb hopgumi beszerelése után sokat javult. Lágyabb tuningolása lehetséges,mivel már gyárilag fém (réz-bronz ötvözet)csapágyak,acél (xyt) fogaskerekekkel vannak szerelve.Hátránya a nagyon gyenge motor, gyenge minőségű piston ,kicsi akku férőhely (esetleg lipo )+tárakat érdemes beszerezni .
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 08, 2010 12:26 pm Mutasd csak ezt az üzenetet
Ha minden igaz AGM MP40. Fém részek is vannak benne, nem full ABS. A youtube-n van pár ismertető movie. Esetleg olyan ember is érdekel akinek hasonló van és tuningolta.
Csokáv írta:
Milyen gyártmány? A 0,5-ről azt gondolom, hogy műanyag a belseje is, annak a belét nem lehet lecserélni jóra.
Hozzászólás témája: Re: Általános kérdések tuningolt fegyverekről Elküldve: hétf. feb. 08, 2010 9:20 am Mutasd csak ezt az üzenetet
Hello
Vásároltam egy MP40-es modellt. Szeretném ha komolyabb hatásfokkal rendelkezne. Minden bizonnyal a komplett belét ki kell cserélni. Tudom ez nem egy üzletszerű fórum, de kb. milyen összeg? Mekkora változás lesz? Most 0,5 Joule az értéke (ráírás szerint) Foglakozik valaki ilyesmi "tuninggal"?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.